ГоловнаСвіт

В Іраку за місяць убито близько 400 мирних жителів, - ООН

Поблизу Мосула виявлено найбільше масове поховання жертв ісламістів.

В Іраку за місяць убито близько 400 мирних жителів, - ООН
Массовые захоронения в Ираке (Архив)
Фото: EPA/UPG

У лютому в Іраку в результаті актів насильства, тероризму і сутичок під час конфлікту було вбито не менш ніж 392 цивільні особи, ще 613 отримали поранення.

Про це йдеться в доповіді, підготовленій Місією ООН в Іраку та Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляє Центр новин ООН

Спеціальний представник генсекретаря ООН в Іраку Ян Кубіш висловив серйозну стурбованість загибеллю мирних іракців. Він рішуче засудив убивства цивільного населення бойовиками терористичного угруповання ІДІЛ і відзначив професіоналізм іракських сил безпеки, проявлений під час проведення антитерористичних операцій.

Кубіш, зокрема, відзначив зусилля іракських силовиків, спрямовані на те, щоб звести до мінімуму втрати серед цивільного населення.

"У міру того, як іракські сили безпеки нарощують свої військові операції зі звільнення районів Мосула, які все ще перебувають під контролем ІДІЛ, терористи знову бомбардують мирних жителів, намагаючись послабити тиск на передньому краї", - сказав він.

Він також додав, що загони ІДІЛ зазнають поразки в своїх спробах підірвати рішучість країни і її народу позбутися всіх форм тероризму.

Раніше повідомляли, що в Іраку за 8 кілометрів від Мосула виявлено найбільше масове поховання жертв ісламістів - в ямі завглибшки близько 400 метрів поховані чотири тисячі людей: цивільних, військових, медиків.

Нагадаємо, раніше цього тижня ООН заявила про гуманітарну кризу в Мосулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram