ГоловнаСвіт

Іракська армія відбила в ІДІЛ аеропорт Мосула (оновлено)

Мосул - останнє велике місто в Іраку, яке залишається під контролем ІДІЛ.

Іракська армія відбила в ІДІЛ аеропорт Мосула (оновлено)
Иракская военная техника
Фото: EPA/UPG

Іракські війська почали наступ на велику військову базу Газлані, розташовану поблизу аеропорту в західній частині захопленого бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) міста Мосула.

Про це повідомляє DW

За інформацією представників іракської армії, вранці в четвер війська Іраку увійшли на територію військової бази і зараз там тривають бої з джихадистами. У поліції Іраку повідомили, що її підрозділи здійснюють наступ у напрямку аеропорту Мосула.

Оновлено: Іракські війська встановили контроль над усією територією аеропорту іракського міста Мосул, повідомляє ВВС. За даними видання, злітно-посадкова смуга аеропорту майже повністю знищена ісламістами, проте контроль над територією аеропорту дозволить урядовим військам блокувати можливий підхід підкріплення ісламістів з півдня.

Нагадаємо, 19 лютого іракські війська почали операцію зі звільнення західної частини Мосула від ІДІЛ. Місто розділене річкою Тигр на фактично дві рівні частини. Східна частина Мосула була повністю звільнена від ісламістів у січні 2017 року.

Операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ триває з жовтня 2016 року. Це останнє велике місто в Іраку, яке залишається під контролем терористів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram