ГоловнаСвіт

У Білому домі попередили ЄС про майбутню ворожу політику

Стів Беннон висловився за відхід від контактів з європейцями на блоковій основі на користь двосторонніх угод.

У Білому домі попередили ЄС про майбутню ворожу політику
Стив Бэннон

За тиждень до того, як віце-президент США Майк Пенс відвідав Брюссель, щоб запевнити в "твердій і непохитній" прихильності Америки зобов`язаннями перед Євросоюзом, головний стратег Білого дому Стів Беннон зустрівся з послом Німеччини в Вашингтоні, пославши йому сигнал, щоб ЄС готувався до ворожої політики з боку США.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела. За їх словами, Беннон нарікав на ЄС як структуру, яка породжує проблеми, і висловився за відхід від контактів з європейцями на блоковій основі на користь двосторонніх угод.

Одне з джерел повідомило, що зустріч підтвердила очікування Берліна і європейських партнерів: готуватися до американської "політики ворожості стосовно ЄС".

За даними Reuters, під час бесіди Беннон виклав свою картину світу. Його послання виявилося схожим на те, з яким він виступив на конференції у Ватикані в 2014-му, коли редагував портал правого спрямування Breitbart News. Тоді у виступі Беннон висловлювався на користь європейських популістських рухів і описував тягу до націоналізму людей, які "не вірять в такого роду пан'європейський союз". Західна Європа, говорив він тоді, була побудована на фундаменті "потужних націоналістичних рухів". "Я думаю, це те, що чекає нас попереду", - говорив Беннон.

Тривога щодо позиції Білого дому спонукала французького міністра закордонних справ Жан-Марка Еро та голови Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганга Ішингера виступити на минулому тижні з несподіваним закликом до Пенсу: під час поїздки в Європі підтвердити, що Вашингтон не має наміру руйнувати її єдність. Пенс виступив із заспокійливими заявами і дав зрозуміти, що його точку зору про збереження союзницьких зв'язків з ЄС підтримує Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram