ГоловнаСвіт

Росія хотіла дискредитувати німецьких солдатів у Литві фейковими новинами, - DW

Солдатів Бундесверу звинувачували в зґвалтуванні неповнолітньої дівчини.

Росія хотіла дискредитувати німецьких солдатів у Литві фейковими новинами, - DW
Архив
Фото: EPA/UPG

Солдати Бундесверу в Литві стали об'єктами інформаційної атаки з використанням фейкових новин, мета яких - дискредитація військових.

Цю інформацію підтвердив офіційний представник Міноборони ФРН, повідомляє DW із посиланням на німецькі ЗМІ.

Представник Міноборони Німеччини розповів виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, що голова парламенту Литви Вікторас Пранцкетіс 14 лютого отримав на електронну адресу анонімний лист, в якому німецьких солдатів звинувачували в зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки, що нібито сталося 9 лютого в литовському місті Іонава.

Про цей факт було повідомлено міністерство оборони, міністерство внутрішніх справ і поліцію Литви, а також керівництво контингенту Бундесверу, який дислокований у Литві в складі батальйону НАТО в цій країні. Однак литовська поліція провела розслідування і з'ясувала, що насправді не було ні жертви, ні свідків, ні учасників т. зв. "зґвалтування", зазначає видання.

Німецький Der Spiegel у зв'язку з цим навів думку одного з дипломатів НАТО, що за цією провокацією стоїть Росія, оскільки Москва виступає проти розміщення батальйону НАТО в Литві за участю тисячі військовослужбовців, командування над яким здійснює Німеччина. До складу цього батальйону входять 450 солдатів Бундесверу.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що Литва збудує паркан на кордоні з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram