ГоловнаСвіт

ЄС переживає складні часи і потребує підтримки США, - голова Мюнхенської конференції

За словами Ішингера, ліберальні демократії Заходу виявилися не готовими до потоків дезінформації.

ЄС переживає складні часи і потребує підтримки США, - голова Мюнхенської конференції
​Вольфганг Ишингер
Фото: gordonua.com

Євросоюз переживає вкрай складні часи, відчуваючи загрози як зсередини, так і ззовні, і потребує підтримки США.

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, відкриваючи її 53-те засідання в п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"ЄС стикається з погрозами, що виходять зсередини його і ззовні. "Брекзит", популістські партії в низці європейських країн зміцнили тих, хто хоче бачити ЄС слабким", - заявив Ішингер.

За його словами, ліберальні демократії Заходу виявилися не готовими до потоків дезінформації, готовність і здатність Заходу сформувати і захистити світовий порядок слабшає. При цьому він зауважив, що ЄС не може дозволити собі стати провальним проектом.

Ішингер також зазначив, що "Європа в XXI столітті, як і раніше, потребуватиме серйозної американської присутності", адже за 53 роки існування конференції "ми не мали ситуації, подібної до нинішньої".

У конференції беруть участь понад 500 політиків, учених, бізнесменів, експертів, у тому числі понад 30 голів держав і урядів, більш ніж 75 міністрів оборони та закордонних справ.

Ключовими темами є трансатлантичні та євроатлантичні відносини, а також ситуація в Азії і на Близькому Сході, сказав Ішингер.

Нагадаємо, раніше Ішингер порадив Трампу припинити писати в Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram