ГоловнаСвіт

Зять короля Іспанії отримав 6 років у справі про шахрайство

Рідну сестру іспанського короля Крістіну суд виправдав.

Зять короля Іспанії отримав 6 років у справі про шахрайство
Иньяки Урдангарина
Фото: lenta.ru

Іньякі Урдангаріна, чоловіка сестри короля Іспанії Феліпе VI, принцеси Крістіни, засудили до шести років і трьох місяців позбавлення волі у справі про фінансові махінації.

Таке рішення прийняв суд міста Пальма-де-Майорка, повідомляє El Pais.

Його дружину, рідну сестру короля Крістіну де Бурбон, суд виправдав. Вона також проходила підозрюваною у справі про шахрайство. При цьому суд зобов'язав її виплатити штраф у розмірі €265 тис. за участь у злочині. Її чоловікові потрібно виплатити €512 тис. штрафу. Звинувачення просило для нього 16,5 року в'язниці.

Феліпе VI відмовився коментувати вирок. Захист його сестри заявив, що задоволений вироком.

Урдангарін входив до керівництва громадською організацією "Інститут ноос". За версією слідства, ця організація була прикриттям для того, щоб отримувати великі суми від бюджету Балеарських островів і Валенсії і потім привласнювати їх. Слідство також встановило, що інститут у період з 2003-го по 2006 рік сильно завищував вартість контрактів з місцевою владою на проведення різних спортивних заходів, а отримані кошти переводив на рахунки комерційних фірм. Збиток правоохоронні органи Іспанії оцінили в €6 млн. Нагадаємо, в березні принцеса Іспанії поклала відповідальність за фінансові махінації на чоловіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram