ГоловнаСвіт

Прем'єр Австралії порівняв Трампа з моряком, який скаржиться на море

Тернбулл застеріг Трампа від протекціонізму.

Прем'єр Австралії порівняв Трампа з моряком, який скаржиться на море
Малкольм Тернбулл
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп даремно витрачає час, коли критикує ЗМІ, заявляючи, що "фейкові новини" ускладнюють йому можливості для координації з іншими країнами.

Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, повідомляє агентство Рейтер. 

"Великий політик Вінстон Черчілль якось сказав, що політики, які скаржаться на газети, - наче моряки, які скаржаться на море", - заявив Тернбулл.

"У цьому небагато сенсу. Це ЗМІ, з якими ми живемо, і ми повинні донести сенс нашого повідомлення, і ми дякуємо всім вам у ЗМІ за вашу люб'язну увагу", - додав він.

За словами голови австралійського уряду, Трампу слід припинити фокусуватися на ЗМІ.

Нагадаємо, раніше в лютому Трамп посварився з прем'єр-міністром Австралії під час телефонної розмови через угоду з питань біженців.

Тернбулл, відповідаючи на запитання журналістів про діалог з Трампом, сказав: "у президента Трампа і мене було декілька телефонних розмов, дуже конструктивних". "Це було відверто і прямо, і дуже цінно", - наголосив він.

Як зазначає Рейтер, Австралія - вірний американський союзник і в цей час проводить бойові авіамісії в Сирії. Крім того, останнім часом повідомляли, що країна відкрита для посилення військової боротьби з ІДІЛ. 

Проте Тернбулл застеріг Трампа від переходу до більш протекціоністської політики в торгових відносинах США. "Протекціонізм - це не сходи, щоб витягнути вас зі шляху низького зростання (економіки, - ред.), це - лопата, щоб вирити ще глибшу яму", - зазначив австралійський прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram