ГоловнаСвіт

КНДР запустила балістичну ракету в бік Японії

Ракета пролетіла близько 500 км.

КНДР запустила балістичну ракету в бік Японії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Корейська Народно-Демократична Республіка сьогодні вночі провела перше ракетне випробування, запустивши балістичну ракету в бік Японського моря.

Як зазначає BBC, ракета пролетіла близько 500 км, досягнувши в апогеї висоти у 500 кілометрів. Південнокорейські військові припускають, що це могла бути балістична ракета "Родон" ("Нодон") середнього радіусу дії.

Запуск відбувся приблизно о першій годині ночі за київським часом з авіабази в провінції Пхенан-Пукто на заході Корейського півострова. Це перший запуск від тоді, як Дональд Трамп став президентом США, і він відбувся під час візиту в Америку японського прем'єра Сіндзо Абе.

Лідер КНДР Кім Чен Ин під час новорічного телезвернення 1 січня повідомляв, що Пхеньян увійшов в останню стадію розробки міжконтинентальної балістичної ракети.

Нинішній запуск був дев'ятим за останні десять місяців. Під час найвдалішої, вересневої, спроби ракета пролетіла 800 км і впала в Японське море. Попередній запуск 20 жовтня закінчився невдачею.

Багато експертів вважають, що корейська ракетна програма і програма створення ядерної зброї все-таки просуваються вперед, і, незважаючи на невдачі, у найближчі кілька років КНДР зможе отримати більш-менш надійний носій з ядерною боєголовкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram