ГоловнаСвіт

EgyptAir доставила 500-кілограмову жінку на лікування в Індію

У 36-річної мешканки Олександрії "слонова хвороба" і "вада залоз".

Авіакомпанія EgyptAir успішно вивезла вантажним бортом на лікування з Єгипту до Індії жінку, чия вага досягає 500 кілограмів, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву авіакомпанії.

Літак вилетів з Олександрії і приземлився в Мумбаї. Звичайний пасажирський лайнер хвору взяти на борт не міг через її вагу і необхідність забезпечити спеціальні медичні умови.

Фото: EgyptAir

Жінку доставили з дому в аеропорт на вантажній автомашині з високими бортами на спеціальному ліжку. У літак підняли вантажним підйомником, а в салоні ліжко закріпили до підлоги.

Салон заздалегідь було обладнано спеціальною медичною технікою, оскільки хвора перебувала в тяжкому стані і потребувала інтенсивної терапії. Жінку в польоті супроводжувала сестра і бригада медиків.

Фото: EgyptAir

Фото: EgyptAir

У заяві EgyptAir наголошується, що така унікальна операція пройшла вперше в історії авіації.

Про трагічну історію єгиптянки раніше повідомив телеканал Al Arabiya. Лікарі описують стан 36-річної мешканки Олександрії як "слонову хворобу" і "ваду залоз". Жінка пережила інсульт і прикута до ліжка. В кінці минулого року на випадок Абдулаті звернув увагу мумбайський лікар Муффазал Лакдавала, що спеціалізується на баріатричній і лапароскопічній хірургії, і зголосився допомогти жінці.

Нагадаємо, раніше в лютому український Ан-124 "Руслан" доставив найбільший в світі двигун вагою понад 8 тонн у Канаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram