ГоловнаСвіт

У Панамі затримали власників компанії Mossack Fonseca

Фонсека звинуватив президента Панами в отриманні хабарів від бразильської будівельної компанії.

У Панамі затримали власників компанії Mossack Fonseca
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

У Панамі затримали власників фірми Mossack Fonseca, яка опинилася в центрі скандалу з "Панамським архівом".

Про це пише видання Die Suddeutsche Zeitung.

Юргена Моссака і Рамона Фонсека звинувачують у приховуванні коштів сумнівного походження. Наприклад, згадується скандал із бразильською будівельною компанією Odebrecht, яку підозрюють у створенні великої корупційної схеми для отримання держконтрактів. Видання зазначає, що Фонсека звинуватив президента Панами Хуана Карлоса Варела в отриманні хабарів від Odebrecht. Варела офіційно відкинув ці звинувачення.

У квітні 2016 року Міжнародний консорціум журналістських розслідувань повідомив про власників офшорів у Панамі, імена яких фігурували у витоку документів Mossack Fonseca. Серед них називали Сергія Ролдугіна, якого вважають товаришем президента РФ Володимира Путіна. За даними журналістів, на нього зареєстровані офшорні компанії, на рахунки яких надходили великі суми від російських корпорацій.

У файлах Mossack Fonseca називаються імена понад 70 діючих або колишніх голів держав, високопоставлених чиновників, бізнесменів і діячів культури. Серед них, зокрема, прем'єр-міністр Ісландії, який пішов у відставку через скандал навколо витоку, і родичі екс-прем'єра Великобританії Девіда Кемерона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram