ГоловнаСвіт

Washington Post дізналася про сигнал радника Трампа Кремлю про пом'якшення санкцій

Розмова з представником Росії відбулася за місяць до інавгурації американського президента.

Washington Post дізналася про сигнал радника Трампа Кремлю про пом'якшення санкцій
Майкл Флинн
Фото: nationalinterest.org

За місяць до інавгурації Дональда Трампа його радник із національної безпеки Майкл Флінн у приватному порядку обговорював питання санкцій із послом Росії в Штатах Сергієм Кисляком.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на колишніх і діючих американських чиновників.

Як зазначає видання, багато хто з них вважали, що в розмовах з Кисляком Флінн подав Кремлю неприпустимий "потенційно незаконний" сигнал про те, що Росія може очікувати пом'якшення санкцій, введених адміністрацією Барака Обами.

За словами декількох співрозмовників видання, в бесідах із Кисляком Флінн закликав Москву не надто гостро реагувати на введені Обамою санкції, давши співрозмовнику зрозуміти, що обидві сторони зможуть переглянути це питання після того, як до присяги буде приведений новий президент.

"У Кисляка склалося враження, що пізніше антиросійські санкції переглянуть", - відзначили джерела WP.

За словами співрозмовників газети, контакти Флінна і Кисляка почалися ще 8 листопада - до президентських виборів - і тривали в перехідний період. Кисляк підтверджував, що спілкувався з радником Трампа особисто і по телефону, але відмовлявся говорити про обговорення з ним санкцій.

У середу, 8 лютого, Флінн відкинув припущення про те, що міг обговорювати антиросійські санкції з Кисляком. На відповідні запитання він двічі відповів негативно, пише газета. Однак уже наступного дня через свого представника Флінн уточнив, що не пам'ятає факту обговорення санкцій, але не може бути впевнений, що цю тему ніколи не порушували в розмовах.

Джерела видання також повідомляють, що ФБР продовжує розслідування про переговори Флінна та Кисляка.

Уперше про п'ять телефонних розмов Флінна і Кисляка повідомив Reuters. Агентство вказувало, що контакти відбулися 29 грудня - в день, коли адміністрація Обами ввела нові санкції проти Росії, звинувативши у втручанні в вибори.

24 січня CBS News повідомив, що американські спецслужби проводили розслідування в зв'язку з розмовами Флінна і Кисляка, проте не виявили в них будь-яких доказів порушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram