ГоловнаСвіт

Ващиковський: "Східному партнерству" час надати нового імпульсу

Варшава підтримує ідею наповнення СП змістом, який враховував би різницю в інтересах країн щодо співпраці з ЄС.

Ващиковський: "Східному партнерству" час надати нового імпульсу
Витольд Ващиковски
Фото: EPA/UPG

Під час саміту "Східного партнерства" (Україна, Грузія, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Молдова) в Брюсселі цей проект повинен "отримати новий імпульс", а підхід до кожної країни повинен бути індивідуальним.

Про це під час виступу щодо основ зовнішньої політики Польщі в 2017 році в Сеймі країни заявив голова МЗС Вітольд Ващиковський, повідомляє "Укрінформ".

"Підготовка до саміту в Брюсселі повинна бути приводом для реальних оцінок і нових імпульсів", - наголосив Ващиковський.

За його словами, під час оцінки майбутнього проекту варто брати до уваги суверенний вибір країн-учасниць проекту.

"Ми поважаємо вибір наших партнерів, які хочуть мати більш тісні відносини з ЄС, а також і тих, які хочуть мати більш незалежні відносини з Євросоюзом", - зауважив міністр.

Він додав, що в цьому дусі Варшава підтримує ідею наповнення цього проекту таким змістом, який враховував би різницю в інтересах країн щодо співпраці з ЄС.

Нагадаємо, наступний саміт "Східного партнерства" пройде в Бельгії в листопаді 2017 року.

Також нагадаємо, що в січні 2016 року Ващиковський назвав "Східне партнерство" міфом

"Східне партнерство" - політика Євросоюзу, метою якої є зміцнення відносин зі східними сусідами ЄС. Ця політика є продовженням східного напрямку існуючої європейської політики сусідства. "Східне партнерство" було представлене Польщею за підтримки Швеції в травні 2008 року на Раді ЄС, і урочисто відкрито ЄС у Празі 7 травня 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram