ГоловнаСвіт

2017 року Єгипет очікує збільшення туристичного потоку з України на 40%

ЦБ Єгипту виділив безвідсотковий кредит на реновацію і відновлення готельної бази кращих курортів країни.

2017 року Єгипет очікує збільшення туристичного потоку з України на 40%
Фото: EPA/UPG

Уряд Єгипту очікує збільшення туристичного потоку з України на 40% у 2017 році, що складе близько 600 тис. осіб.

Про це повідомляють у прес-релізі Міністерства туризму Єгипту, отриманому LB.ua.

Зазначають, що з метою залучення туристів Центральний банк Єгипту виділив безвідсотковий кредит у розмірі $250 млн на проведення реновації та відновлення готельної бази кращих курортів країни.

Крім того, цього літа вперше для України буде запущено спеціальну чартерну програму на середземноморський курорт Ель-Аламейн.

Як випливає з прес-релізу, зараз Єгипет є наймасовішим цілорічним напрямком. У зимовому сезоні тури в цю країну становлять близько 80% від загального обсягу виїзного туризму. За підсумками 2016 року Україна посіла друге місце у світі за обсягами відправлених туристів на курорти Червоного моря. За 2016 рік було здійснено близько 220 чартерних рейсів, що дозволило єгипетським курортам прийняти понад 425 тис. відпочивальників з України. Згідно з останніми оцінками, кількість чартерних рейсів в Україну становить близько 90 на тиждень.

У трійку найпопулярніших серед українських туристів курортів Єгипту входять Шарм-ель-Шейх, Хургада і Марса-Алам, що на Синайському півострові й узбережжі Червоного моря. У 2016 році Шарм-ель-Шейх прийняв 268 944 відпочивальників, Хургада - 136 543. Приріст склав 30% і 20% відповідно порівняно з 2015 роком.

У прес-релізі також зазначають, що особливу увагу на державному рівні приділяють питанням безпеки на курортах Єгипту. Відзначають, що уряд Єгипту провів реформи і посилив вимоги до заходів безпеки на основних курортах, в аеропортах, зонах масового скупчення людей і на всіх екскурсійних маршрутах.

"Я знаю, як українські туристи люблять Червоне море, і моя мета - зробити відпочинок тут ще більш популярним. Ми пропонуємо різноманітні види розваг, які забезпечать різноманітність на будь-який смак. Крім того, курорти Червоного моря є одними з найбезпечніших. Вони розташовані за 500 кілометрів від Каїра. Події останніх шести років, у тому числі і дві революції, не позначилися на безпеці й умовах відпочинку на курортах Червоного моря. Значна частина населення регіону працює в туристичному бізнесі і розуміє, що від безпеки туристів залежить розвиток регіону в цілому", - заявив Ахмед Абдалла, губернатор провінції Червоне море.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року МЗС рекомендувало українцям утриматися від поїздок у Шарм-ель-Шейх та на інші курорти півдня Синайського півострова у зв'язку із загрозою терактів.

Незадовго до цього, 31 жовтня, літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet) розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Повітряне судно виконувало рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

ФСБ заявила, що на борту російського літака вибухнула бомба потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram