ГоловнаСвіт

ЄСПЛ присудив Навальному €63 тис. за затримання на акціях протесту

Опозиціонер стверджував, що російські правоохоронні органи розганяли мирні демонстрації.

ЄСПЛ присудив Навальному €63 тис. за затримання на акціях протесту
Навальный

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення з боку російської влади під час затримання опозиціонера Олексія Навального на акціях протесту в 2012-2014 роках. Навальному присудили компенсацію в розмірі €63 тис.

Про це повідомляють на сайті ЄСПЛ

У своїй скарзі Навальний оскаржував сім затримань: після президентських виборів у березні 2012 року, після акції протесту на Болотній площі в травні 2012 року (тричі), біля Слідчого комітету в жовтні 2012 року і біля Замоскворецького районного суду Москви в лютому 2014 (двічі).

Навальний стверджував, що російські правоохоронні органи розганяли мирні демонстрації, а затримання називав спробою перешкодити своїй політичній діяльності.

Навальний раніше вже скаржився в ЄСПЛ на переслідування з політичних мотивів. Так він трактував порушення кримінальної справи про розкрадання майна підприємства "Кіровліс". ЄСПЛ відмовився вважати цю справу політичною, але ухвалив, що Навального засудили за дії, які не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу. Нині справу щодо "Кіровлісу" переглядають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram