ГоловнаСвіт

Британія і ЄС рухаються до "економічної холодної війни", - МЗС Італії

Мей заявила, що Лондон готовий радикально скоротити податки заради залучення іноземних компаній.

Британія і ЄС рухаються до "економічної холодної війни", - МЗС Італії

Заступник голови МЗС Італії Маріо Хіро (Mario Giro) заявив, що Великобританія і Євросоюз рухаються до "економічної холодної війни" через Брекзит.

Про це повідомляє The Guardian.

За його словами, таке потенційне протистояння може завдати шкоди Заходу і послабити континент.

Хіро також зазначив, що, незважаючи на те, що всі країни ЄС висловлювалися проти виходу Британії з цього блоку, насправді в ЄС було багато противників Сполученого Королівства.

Заступник міністра зазначив, що все частіше в Європі лунають голоси тих, хто думає, що зможе переманити до себе провідні банки Уолл-стріт, європейські штаб-квартири яких зараз базуються в Лондоні. При цьому Хіро наголосив, що йдеться не про саму Італію.

"І тоді буде економічна війна. Скажімо так, "економічна холодна війна", і вона буде не на нашу користь", - наголосив він.

Як зазначає The Guardian, раніше в січні британський прем'єр Тереза Мей заявила, що спроби інших країн-членів ЄС "помститися" Британії за вихід із блоку нашкодять їм самим, а Лондон готовий радикально скоротити податки заради залучення іноземних компаній.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). А в січні поточного року Мей представила основні пункти плану з реалізації Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram