ГоловнаСвіт

Британці збирають підписи під петицією про заборону прийому Трампа королевою

Петиція однак не виключає можливості приїзду Дональда Трампа в Британію в рамках звичайного робочого візиту.

Британці збирають підписи під петицією про заборону прийому Трампа королевою

Петиція, яка закликає заборонити президенту США Дональду Трампу в'їзд в країну в рамках державного візиту, коли глава іноземної держави приймається королевою, зареєстрована на сайті британського Парламенту, повідомляє "Русская служба ВВС".

Петицію, зареєстровану вранці в неділю 29 січня, підписали вже понад 140 тис. осіб.

Таким чином, за законом, петицію повинен розглянути парламент країни.

"Як обґрунтування такої заборони автори петиції вказують на жінконенависні погляди Трампа та його вульгарну поведінку, які, на їхню думку, виключають можливість прийому 45-го президента США королевою Єлизаветою або принцом Уельським. У тексті звернення йдеться, що такий прийом міг би поставити королеву в незручне становище", - сказано в повідомленні.

У той же час петиція не виключає можливості приїзду Дональда Трампа в Британію в рамках звичайного робочого візиту, без зустрічі з членами королівської сім'ї.

За чинними правилами, якщо під петицією підписуються понад 10 тисяч осіб, уряд зобов'язаний опублікувати офіційну реакцію на неї. Якщо петиція набирає понад 100 тисяч підписів, парламент може розпочати дебати з гострого питання.

До тепер - всього через кілька годин після публікації тексту - кількість голосів, поданих за петицію, вже перевищує 80 тисяч.

20 січня обраний президент США Дональд Трамп офіційно вступив на посаду. Він відомий своїми сексистськими щодо жінок висловлюваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram