ГоловнаСвіт

The Telegraph повідомила про причетність екс-співробітника "Роснафти" до компромату на Трампа

Соратник Сєчина Єровінкін був знайдений мертвим у грудні минулого року. 

The Telegraph повідомила про причетність екс-співробітника "Роснафти" до компромату на Трампа
Фото: EPA/UPG

Колишній співробітник КДБ і екс-глава одного з управлінь "Роснафти" Олег Єровінкін допоміг складати доповідь про зв'язки президента США Дональда Трампа з російським урядом.

Про це повідомляє The Telegraph.

За інформацією видання, Єровінкін міг бути "джерелом, близьким до Сєчина (глава "Роснафти Ігор Сєчин)", на яке посилався ймовірний автор.

Як повідомлялося, Єровінкін був знайдений мертвим у Москві 26 грудня минулого року. За офіційною інформацією, він помер від серцевого нападу.

Експерт The Telegraph Христо Грозєв передбачає, що до смерті Єровінкіна міг бути причетний Кремль. Однак інші співрозмовники видання "поставилися до цієї теорії скептично". Грозєв вважає, що Єровінкін був посередником між своїм шефом Сєчиним, і президентом РФ Володимиром Путіним. При цьому, наголосив, що Єровінкін був найближчим соратником Сєчина.

Нагадаємо, видання Buzzfeed опублікувало 35-сторінковий документ про вплив Москви на Дональда Трампа. З нього випливає, що у Кремля є компромат на президента США, зокрема про "збочені сексуальні акти". У ньому також говориться про зв'язки між представниками штабу Трампа і російськими спецслужбами. У досьє стверджується, що ФСБ прослуховувала винайнятий Трампом у Москві президентський номер у готелі "Рітц Карлтон", куди Трамп нібито запрошував повій.

Через добу після публікації доповіді ЗМІ назвали ім'я ймовірного учасника досьє: ним виявився екс-співробітник британської розвідки МІ-6 Крістофер Стіл, співзасновник лондонської компанії Orbis Business Intelligence, що спеціалізується на розслідуваннях і безпеці.

Сам Трамп раніше неодноразово спростовував заяви про зв'язки з російською владою. За його словами, американська розвідка визнала опублікований BuzzFeed компромат "фальшивкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram