ГоловнаСвіт

Британських журналістів не пустили в Білий дім через дати народження

Формати написання дати народження в Сполученому королівстві та США відрізняються.

Британських журналістів не пустили в Білий дім через дати народження
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Британські журналісти, які приїхали висвітлювати візит прем'єр-міністра Британії Терези Мей у Вашингтон, не змогли потрапити в Білий дім через відмінності у форматах написання дати народження в Сполученому королівстві та США.

Про це повідомляє ВВС.

В британському варіанті англійської мови дати записуються у звичній для Росії і Європи послідовності "число-місяць-рік", у Сполучених Штатах ж спочатку вказується місяць, потім число і рік.

"Британські журналісти залишилися за межами Білого дому, тому що наші дати народження записані в британському форматі і американські служби безпеки цього не розуміють", - повідомив політичний редактор порталу Buzzfeed Джим Вотерсон.

"Тих, хто народився після 12-го числа пустили всередину", - додав він пізніше.

На інцидент біля Білого дому поскаржився і репортер британської газети Mail on Sunday.

"Прес-секретар Білого дому щойно відчитав мене по телефону за сміх, коли вони розповіли, що не знали про відмінності у британському форматі дат", - написав він.

У п'ятницю вранці Тереза Мей прибула до Вашингтона на зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Вона стала першим світовим лідером, з яким новий президент США зустрівся після інавгурації, яка відбулася 20 січня.

Раніше повідомлялося, що на спільній прес-конференції з Дональдом Трампом прем'єр Британії підкреслила необхідність виконання Росією Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram