ГоловнаСвіт

Меркель і Олланд закликали Європу до єдності

Європейські лідери занепокоєні зростанням популізму в ЄС.

Меркель і Олланд закликали Європу до єдності
Меркель и Олланд
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд заявили про необхідність єдності Європи перед обличчям зростання внутрішніх і зовнішніх загроз, включаючи зростання популізму по всій Європі та погрозу США відмовитися від вільної торгівлі.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Європа стикається з великими внутрішніми й зовнішніми викликами, з якими ми зможемо впоратися лише співпрацюючи", - заявила Меркель на спільній прес-конференції з Олландом.

"Нам потрібна чітка загальна прихильність Євросоюзу, до того, чого ми досягли, і до цінностей наших ліберальних і демократичних держав", - додала канцлер.

Своєю чергою Олланд заявив, що зростання популізму на континенті є серйозною загрозою для Євросоюзу.

"Якщо бути чесним, то те, що загрожує Європі приходить не тільки ззовні. А також зсередини. Це означає посилення екстремістів, які використовують зовнішні чинники, щоб викликати внутрішнє руйнування", - наголосив французький лідер.

Нагадаємо, що раніше цього тижня Меркель заявила про можливий початок нової історичної епохи. На думку канцлера ФРН, "відкритість, а не популізм" буде відповіддю на глобалізацію світу і настання цифрового століття.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram