ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ убили 5 турецьких солдатів у Сирії

Число турецьких військових, які загинули від початку військової операції в Сирії, сягнуло 54 осіб.

Бойовики ІДІЛ убили 5 турецьких солдатів у Сирії
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

П'ятеро турецьких солдатів були вбиті, ще 9 отримали поранення в результаті підриву замінованого автомобіля бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у селі на півночі Сирії.

Про це заявило командування турецької армії, повідомляє Associated Press

Напад було здійснено в селі Сулфаніє поблизу міста Аль-Баб, яке бійці сирійської опозиції за підтримки турецької армії намагаються відбити в ІДІЛ.

Таким чином число турецьких військових, загиблих від початку військової операції в Сирії в серпні, зросла до 54 осіб.

Як випливає із заяв ІДІЛ, один із членів угруповання підірвав свій автомобіль в Сулфаніє поблизу місця, де збиралися турецькі солдати і сирійські солдати. У заяві терористів також зазначають, що під час нападу було пошкоджено декілька автомобілів.

Турецька армія у своїй заяві з приводу нападу зазначила, що ніхто з потерпілих військових не отримав серйозних поранень, а також висловила співчуття родичам загиблих і побажала найшвидшого одужання пораненим.

Нагадаємо, раніше цього тижня повідомляли, що Туреччина знищила майже 200 об'єктів ІДІЛ за добу. У четвер президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ІДІЛ "тепер повністю втікає" з Аль-Баб.

Антитерористична операція "Щит Євфрату" триває на півночі Сирії з 24 серпня 2016 року. З початку операції в Сирії від терористів звільнено 1 875 кв. км територій, на яких розташовано 227 населених пунктів.

Офіційний Дамаск засудив операціюназвавши військову кампанію порушенням суверенітету Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram