ГоловнаСвіт

У Придністров'ї відкинули ідею Додона про референдум

"Президент" ПМР заявив, що плебісцит проводився ще 2006 року. 

У Придністров'ї відкинули ідею Додона про референдум
Вадим Красносельский

Лідер невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадим Красносельський відкинув ініціативу президента Молдови Ігоря Додона про проведення референдуму щодо Придністровського врегулювання.

Про це він заявив у інтерв'ю російській  "Парламентській газеті".

"У Придністров'ї такий референдум уже проведено. У нас, у Придністров'ї, 2006 року народ висловився за незалежність Придністров'я з подальшим входженням його до складу Росії. Ми не бачимо необхідності проведення повторних референдумів з цього питання. Наш народ визначився", - заявив Красносельський.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що "для досягнення результату (щодо врегулювання придністровського конфлікту - ред.) необхідно об'єднати зусилля: рішення має бути загальним, прийнятим більшістю населення шляхом референдуму". 

Придністров'я проголосило незалежність від Молдови на початку 1990-х років, після чого почався збройний конфлікт, який був припинений після втручання російських військ. Самопроголошена республіка фактично зберегла незалежність від Кишинева, проте офіційного міжнародного визнання не здобула.

2006 року на території невизнаної республіки Придністров'я був проведений референдум, у рамках якого більшість його учасників висловилися за незалежність регіону з подальшим його входженням до складу Росії.

Нагадаємо, що в січні вперше за вісім років президент Молдови зустрівся з лідером Придністров'я.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram