ГоловнаСвіт

В Азербайджані 18 релігійних активістів визнані винними в тероризмі

Учасники руху "Мусульманська єдність" отримали терміни від 10 до 20 років.

В Азербайджані 18 релігійних активістів визнані винними в тероризмі
Фото: newsfiber.com

Суд в Баку виніс обвинувальний вирок 18 релігійним активістам, які проходять у справі про заворушення в селі Нардаран.

Їх звинувачували у вбивстві, тероризмі, організації масових заворушень, незаконному зберіганні зброї та інших злочинах, передає ВВС.

Лідера незареєстрованого руху "Мусульманська єдність" Талеха Багірова засудили до 20 років позбавлення волі. Його заступник Аббас Гусейнов також засуджений до 20 років в'язниці. Заступник голови опозиційної партії "Народний фронт Азербайджану" Фуад Гахраманли отримав 10 років позбавлення волі.

Інші учасники руху отримали терміни від 10 до 20 років.

У листопаді 2015 року поліція Азербайджану провела спецоперацію в поселенні Нардаран поблизу Баку. Під час операції було вбито чотирьох місцевих жителів, а також кількох поліцейських. В селищі розташована база руху "Мусульманський союз". В Нардарані живуть переважно шиїти. В уряді побоюються, що тут можуть діяти агенти Ірану.

Після операції в Нардарані влада країни заявила, що "Мусульманська єдність" готувала теракти в країні, а також державний переворот, в результаті якого Азербайджан мав перетворитися зі світської в шаріатську державу.

У грудні 2015 року міністерство внутрішніх справ Азербайдажану повідомило про затримання 32 членів "Мусульманського союзу". Частина з них потім вийшла на волю.

Адвокати обвинувачених заявляли, що слідство у "нардаранській справі" ведеться упереджено і повідомили про тортури обвинувачених. Самі підсудні також заявляли, що зазнавали тортур під час слідства. Винними себе не визнали. Вони пояснюють, що їх переслідують за політичними мотивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram