ГоловнаСвіт

У Росії заарештовано топ-менеджера "Лабораторії Касперського" у справі про держзраду

Руслан Стоянов нібито передав хабар головному з питань інтернет-бізнесу в ФСБ.

У Росії заарештовано топ-менеджера "Лабораторії Касперського" у справі про держзраду

У Росії наприкінці грудня затримали голову відділу з розслідування кіберзлочинів "Лабораторії Касперського" Руслана Стоянова. Зараз він перебуває в СІЗО "Лефортово".

У прес-службі "Лабораторії Касперського" агентству "Интерфакс" підтвердили факт арешту Стоянова.

Газета "Коммерсантъ" раніше повідомила, що арешт Стоянова може бути пов'язаний з розслідуванням стосовно одного із заступників голови центру інформаційної безпеки ФСБ Сергія Михайлова.

Джерела газети стверджують, що розслідування стосовно Михайлова веде управління власної безпеки ФСБ. Його підозрюють у порушенні ст. 275 КК Росії (державна зрада). Нібито Михайлов отримав гроші від однієї з іноземних організацій за посередництва співробітника російської компанії в сфері інформаційної безпеки.

Співрозмовники "Коммерсанта" стверджують, що справа стосовно Михайлова може вплинути на ринок кібербезпеки і електронної комерції. За їхніми словами, саме Михайлов "по суті, курирував весь інтернет-бізнес у Росії".

Нагадаємо, в жовтні Україна виключила зі списку санкцій російську компанію "Лабораторія Касперського" (Москва), проте залишила в санкційному переліку її дочірню компанію ТОВ "Лабораторія Касперського Україна" (Київ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram