ГоловнаСвіт

Прем'єр Нідерландів зробив різку заяву на адресу мігрантів та біженців

"Або ведіть себе пристойно, або їдьте", - заявив Рютте.

Прем'єр Нідерландів зробив різку заяву на адресу мігрантів та біженців
Марк Рютте
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте за півтора місяця до парламентських виборів заявив, що ніхто не тримає в Нідерландах людей, які не розділяють цінностей країни.

"Або ведіть себе пристойно, або їдьте", - заявив Рютте, додавши, що голландцям не подобається, коли люди, які начебто приїхали до них в країну в пошуках свободи, зневажають основоположні принципи цієї свободи, передає ВВС.

Місцеві політологи вважають, що за рахунок такого різкого випаду на адресу мігрантів і біженців Рютте сподівається перед виборами зміцнити позиції своєї Народної партії за свободу і демократію.

Зараз в опитуваннях партія Рютте йде нарівні з антимігрантською Партією свободи, яка різко набрала за останні місяці популярність, під керівництвом Герта Вілдерса, який сам колись був у Народній партії за свободу і демократію.

Політологи зазначають, що вперше за довгі роки головною темою передвиборної кампанії стали не фінансова політика уряду і економічні перспективи, а національне питання.

Парламентські вибори в Нідерландах заплановані на 15 березня. Хоча рейтинги партій Рютте і Вілдерса наразі близькі, зазначається, що останньому навіть у разі перемоги навряд чи вдасться сформувати уряд, оскільки мало хто погодиться вступити з ним в коаліцію.

Як повідомлялося, влада Угорщини планує затримувати всіх шукачів притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram