ГоловнаСвіт

Названа сума, з якою екс-президент Гамбії втік з країни

Очевидці стверджують, що у вантажний літак екс-президента було завантажено кілька дорогих автомобілів й інші предмети розкоші.

Названа сума, з якою екс-президент Гамбії втік з країни
Президент Гамбии с женой
Фото: EPA/UPG

Понад $11 млн зникли з державної скарбниці Гамбії після від'їзду екс-президента країни Ях'ї Джамме.

Про це повідомив радник нинішнього президента Адами Берроу, передає ВВС.

"Казна фактично порожня. Це підтвердили технічні фахівці міністерства фінансів і центробанку Гамбії", - заявив він, додавши, що за останні два тижні Джамме вивів із країни понад $11 млн. При цьому видання зазначає, що не може підтвердити цю інформацію з незалежних джерел.

У суботу екс-президент Гамбії, який займав посаду голови держави більш ніж 20 років, покинув країну після передачі влади переможцеві виборів Адамі Берроу.

Очевидці повідомляють, що у вантажний літак, на якому полетів Джамме, завантажили кілька дорогих автомобілів й інші предмети розкоші.

За деякими даними, Джамме зараз в Екваторіальній Гвінеї, проте влада країни не підтверджує цю інформацію.

За день до цього новий президент країни Адама Берроу оголосив про фактичне врегулювання політичної кризи в Гамбії. Однак сам він поки що в сусідньому Сенегалі.

У грудні Джамме відмовився визнати поразку на президентських виборах, на яких, згідно з офіційними даними, за Берроу проголосували 45,5% виборців, тоді як кандидатуру Ях'ї Джамме підтримали близько 36,7% тих, хто прийшов на виборчі дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram