ГоловнаСвіт

Контррозвідка США розслідувала контакти радника Трампа з РФ

Майкл Флінн п'ять разів телефонував послу Росії після чергових санкцій.

Контррозвідка США розслідувала контакти радника Трампа з РФ
Майкл Флинн
Фото: nationalinterest.org

Контррозвідка США перевірила контакти радника Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна з російськими офіційними особами.

Про це газеті The Wall Street Journal (WSJ) розповіли джерела, знайомі із ситуацією.

Як пише WSJ, зв'язки Флінна розслідували ФБР, ЦРУ і Агентство національної безпеки (АНБ) США. Вони прагнули "встановити характер контактів Флінна з представниками Росії і з'ясувати, чи відбувалися такі контакти з порушенням закону".

Однак співрозмовники видання не змогли сказати точно, коли контррозвідка почала розслідування, чи виявила при цьому будь-які докази і чи триває воно зараз.

Ключовим пунктом розслідування стали телефонні розмови Флінна з послом Росії в США Сергієм Кисляком, особливо 29 грудня, коли адміністрація Барака Обами наклала чергові санкції на Росію. Крім того, були вивчені більш ранні контакти Флінна з російськими офіційними особами.

Про те, що Флінн п'ять разів телефонував послу Росії 29 грудня, агентство Reuters повідомило 14 січня. Як розповіли три джерела агентства, дзвінки відбулися після того, як посольство Росії було повідомлено про санкції, і до того моменту, як президент Росії Володимир Путін оголосив, що Росія не робитиме нічого у відповідь.

Одне з джерел уточнило, що адміністрація Обами повідомила російського посла Сергія Кисляка про нові санкції за годину до того, як рішення було оприлюднено. Тоді офіційний представник Трампа підтвердив лише одну телефонну розмову, що відбувся 29 грудня між Флінном і Кисляком. При цьому, за його словами, санкцій не обговорювали.

Представники команди Трампа пояснили Reuters, що контакти між Флінном і Кисляком були потрібні для організації телефонної розмови між Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram