ГоловнаСвіт

Медведєв втратив надію на скасування санкцій

Прем'єр Росії закликав не надіятися на Трампа.

Медведєв втратив надію на скасування санкцій
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, виступаючи на з'їзді "Єдиної Росії", заявив, що санкції скоро скасовані не будуть, і "нічого надіятися на чужі вибори". Він також закликав "розпрощатися з ілюзіями", пише Бі-бі-сі.

Медведєв додав, що слід припинити розраховувати "на прихід нових керівників іноземних".

"Все, що сталося, це надовго", - сказав російський прем'єр.

Президент США Дональд Трамп, до вступу на посаду, говорив, що міг би скасувати накладені на Росію санкції в обмін на якісь поступки.

Раніше Трамп в інтерв'ю британській газеті Times заявив, що готовий запропонувати президенту Росії Володимиру Путіну зняття санкцій в обмін на скорочення ядерних арсеналів.

"Проти Росії введені санкції - давайте подивимося, чи не можна домогтися гарних домовленостей з Росією, - цитує обраного президента Times. - Для початку, я вважаю, що ядерну зброю треба скорочувати, і скорочувати дуже істотно, це могло б бути складовою частиною цього процесу. Однак Росія зараз сильно страждає через санкції, а я думаю, що може статися щось таке, від чого багато людей виграють".

До цього Дональд Трамп в інтерв'ю американському виданню Wall Street Journal заявив, що збереже санкції стосовно Росії "принаймні на якийсь час".

Водночас він сказав, що може скасувати санкції, якщо Москва доведе свою користь в боротьбі з тероризмом, а також в досягненні інших цілей, які важливі для США.

"Якщо нам вдається порозумітися, і якщо Росія нам дійсно допомагає, якщо хтось робить дійсно відмінні речі, то навіщо кому б то не було зберігати санкції", - наводить видання слова Трампа.

Перші санкції були введені в березні 2014 року проти окремих російських чиновників, причетних до анексії Криму. Тим людям, хто потрапив до списку, було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморожено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram