ГоловнаСвіт

У заваленому лавиною готелі в Італії знайшли десятьох живих (оновлено)

У момент сходження лавини там перебували 20 туристів і сім або вісім співробітників.

У заваленому лавиною готелі в Італії знайшли десятьох живих (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Рятувальники знайшли загалом вісім живих у готелі Rigopiano, заваленого снігом після сходження лавини в італійській Фарандолі в провінції Абруццо, повідомляє DW.

За даними італійського агентства ANSA, серед врятованих - три жінки, троє чоловіків і дві дитини. У чотириповерховому готелі в момент сходження лавини перебували 20 туристів і сім або вісім співробітників.

Оновлено. Кількість врятованих із заваленого лавиною гірськолижного готелю зросла до десяти, передає Reuters. Працівники пожежної служби, залучені до рятувальної операції, зазначають, що вона "дуже довга і тяжка".

У момент трагедії, що трапилася через кілька годин після землетрусу, постояльці готелю перебували на першому поверсі і чекали евакуації. Вона затягувалася, оскільки дороги, що ведуть до розташованого в горах готелю, були засипані снігом. Двоє людей, що проживали в готелі, були врятовані, оскільки під час сходження лавини перебували поза будівлею.

За даними ЗМІ, лавина зрушила будівлю готелю на 10 метрів. Перші рятувальники дісталися до місця трагедії на лижах. Рятувальна операція триває. У ній, серед інших, беруть участь близько 35 пожежних з собаками-шукачами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram