ГоловнаСвіт

Столтенберг відкинув заяви Трампа про "застарілість" НАТО

"НАТО є найсильнішим військовим альянсом історії".

Столтенберг відкинув заяви Трампа про "застарілість" НАТО
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відкинув заяви обраного президента США Дональда Трампа щодо того, що блок НАТО "застарів".

Про це повідомляє The Washington Post

За словами Столтенберга, Альянс постійно розвивається, щоб належним чином реагувати на загрози національній безпеці. При цьому він наголосив, що військово-політичний блок доклав серйозних зусиль для своєї модернізації та швидко пристосувався до зміненого європейського пейзажу в галузі безпеки після окупації Криму Росією.

Генсек НАТО також заявив, що сподівається на співпрацю з Трампом і абсолютно впевнений, що США будуть як і раніше прихильні гарантіям безпеки. За його словами, в США існує двопартійна підтримка Альянсу.

"НАТО постійно змінюється. Ось чому НАТО є найсильнішим військовим альянсом в історії", - зазначив Столтенберг.

Раніше в інтерв'ю Трамп заявив, що Альянс застарів, оскільки не зміг захиститися від терористичних атак. Він також сказав, що завжди відчував "велику повагу" до канцлера Німеччини Анґели Меркель, але назвав її політику щодо мігрантів "катастрофічною помилкою", яка відчинила двері для терористичних атак.

Нагадаємо, минулого тижня кандидат на посаду голови Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Путін хоче розколоти НАТО. Відповідаючи на запитання сенаторів, він сказав, що виступатиме за зміцнення єдності НАТО і, зокрема, за підтримку країн Балтії, які відчувають загрозу з боку Росії, і за територіальну цілісність України. При цьому він заявив, що США потребують посилення своєї військової могутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram