ГоловнаСвіт

Прем'єр Молдови: Додон не може приймати рішення щодо асоціації з ЄС

Молдовський прем'єр наголосив, що Додон не має права говорити про поглиблення співпраці з Євразійським союзом.

Прем'єр Молдови: Додон не може приймати рішення щодо асоціації з ЄС
Павел Филип
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп заявив, що конституція країни не дозволяє президентові приймати рішення щодо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Так Філіп прокоментував заяву президента Молдови Ігоря Додона про ймовірне анулювання УА з ЄС в інтерв'ю Associated Press.

"Заява президента Ігоря Додона - це політична риторика. Конституція не дозволяє президентові робити такі заяви і приймати рішення щодо Угоди про асоціацію з ЄС", - заявив Філіп.

Голова молдовського уряду наголосив, що угода з Євросоюзом є складовою частиною програми діяльності уряду і цей документ передбачає проведення реформ, покликаних поліпшити добробут громадян країни.

Щодо заяв Додона про поглиблення співпраці з Євразійським союзом, то прем'єр Філіп зазначив, що "статус Ігоря Додона не дає йому права давати такі обіцянки".

Напередодні під час прес-конференції в Москві президент Молдови Ігор Додон заявив, що в разі перемоги на наступних парламентських виборах у 2018 році Партії соціалістів він підтримає законопроект про анулювання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомляли раніше, в Молдові провладна коаліція відкидає президентський проект федералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram