ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін: світові потрібні стабільні відносини між Китаєм і США

Байден висловив надію, що КНР і США зможуть продовжувати поглиблювати взаємну довіру і розширювати співпрацю.

Сі Цзіньпін: світові потрібні стабільні відносини між Китаєм і США
Си Цзиньпин
Фото: http://www.gazeta.lv

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що світу потрібні стабільні відносини і співпраця між Китаєм і США.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Під час зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі Сі сказав американському політикові, що він "позитивно оцінює" зусилля Байдена щодо зміцнення дружби і взаєморозуміння між цими двома країнами.

За словами Сі, за 38 років дипломатичних відносин між США і КНР були підйоми і спади, але загалом вони продовжують розвиватися. Китайський лідер також зазначив, що при президенті Бараку Обамі відносини між країнами розвивалися в "правильному" напрямку і було досягнуто важливих і позитивних результатів у торгівлі та міжнародному обміні.

Китайський лідер також наголосив, що серед основних інтересів народів обох країн, щоб Китай і США наполегливо працювали і домагалися формування довгострокових і стабільних взаємин.

Байден зі свого боку висловив надію, що країни зможуть продовжувати поглиблювати взаємну довіру і розширювати співпрацю.

Нагадаємо, раніше цього тижня в Китаї пригрозили "зняти рукавички" у відповідь на дії Трампа. Приводом стали заяви обраного президента США щодо Тайваню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram