ГоловнаСвіт

У НАТО стурбовані зауваженнями Трампа про "застарілість" Альянсу, - Штайнмаєр

Трамп вважає, що блок НАТО застарів, оскільки не зміг захиститися від терористичних атак.

У НАТО стурбовані зауваженнями Трампа про "застарілість" Альянсу, - Штайнмаєр
Штайнмайер
Фото: пресс-служба президента

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що коментарі обраного президента США Дональда Трампа щодо того, що НАТО застарів, викликали занепокоєння серед 28 членів Альянсу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Штайнмаєра, висловлювання Трампа суперечать тому, про що раніше говорив кандидат на посаду голови Пентагону Джеймс Меттіс.

"Я говорив сьогодні не тільки з міністрами закордонних справ ЄС, але також і з міністрами закордонних справ НАТО, і можу повідомити, що сигнали полягають у тому, що не було ніякого зменшення напруженості", - заявив голова МЗС ФРН після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, коментуючи заяви Трампа, що пролунали в його інтерв'ю газетам Bild і The Times of London.

В інтерв'ю Трамп заявив, що Альянс застарів, оскільки не зміг захиститися від терористичних атак. Він також сказав, що завжди відчував "велику повагу" до канцлера Німеччини Ангели Меркель, але назвав її політику щодо мігрантів "катастрофічною помилкою", що відчинила двері для терористичних атак.

Держсекретар США Джон Керрі, коментуючи висловлювання Трампа, заявив, що "недоречно" з боку обраного президента лізти із зауваженнями в політику іншої країни.

Нагадаємо, минулого тижня кандидат на посаду голови Пентагону Джейм Меттіс заявив, що Путін хоче розколоти НАТО. Відповідаючи на запитання сенаторів, він сказав, що виступатиме за зміцнення єдності НАТО і, зокрема, за підтримку країн Балтії, які відчувають загрозу з боку Росії, а також за територіальну цілісність України. При цьому він заявив, що США потребують посилення своєї військової могутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram