ГоловнаСвіт

Припинено пошуки рейсу MH370, що зник 2014 року над Південно-Китайським морем

Родичі зниклих пасажирів просили чиновників продовжити пошукові роботи.

Припинено пошуки рейсу MH370, що зник 2014 року над Південно-Китайським морем
Пропавший лайнер, нарисованный сочуствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

Міжнародна група, до складу якої входять Австралія, Малайзія і Китай, перестала шукати зниклий у 2014 році Boeing 777 рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Про це повідомляє ABC News

Представники групи провели пошуки на глибині, загальна зона пошуку становила понад 120 тис. квадратних кілометрів.

"Незважаючи на всі зусилля, використання новітніх технологій, методів моделювання і поради висококваліфікованих фахівців, на жаль, під час пошуку ми не змогли визначити місце падіння літака", - повідомили в центрі, який координував роботу міжнародної групи. Заяву узгодили міністри транспорту Австралії, Малайзії та Китаю.

У центрі додали, що для визначення району пошуку не було отримано жодної нової інформації.

ABC зазначає, що заява комісії викликала протести серед родичів загиблих пасажирів. Вони просили чиновників продовжити пошукові роботи.

Літак Malaysia Airlines зник з радарів у ніч на 8 березня 2014 року над Південно-Китайським морем приблизно через 40 хвилин після вильоту. На борту перебували 239 осіб: 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. Всі вони визнані загиблими. Причини події так і не були встановлені.

Раніше ймовірні уламки лайнера були знайдені біля берегів Мозамбіку в Південно-Східній Африці і Маврикія, біля французького острова Реюньон, який розташований за 700 км від Мадагаскару, а також у ПАР, Таїланді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram