ГоловнаСвіт

Німеччина запросила нев'їзного російського міністра

Берлін пішов на хитрість заради візиту Олександра Ткачова

Німеччина запросила нев'їзного російського міністра
Александр Ткачев
Фото: www.livekuban.ru

Уряд Німеччини за допомогою дипломатичних викрутасів хоче оминути заборону міністрові сільського господарства Росії Олександру Ткачову в'їжджати в країни ЄС.

Голова міністерства сільського господарства РФ перебуває в списку осіб, проти яких Євросоюз ввів санкції після анексії Росією Криму. Однак, за інформацією видавничого об'єднання Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), хоча Ткачову заборонено перебувати на території Євросоюзу, міністерство закордонних справ Німеччини 22 січня планує прийняти російського міністра, пише DW.

Щоб Олександр Ткачов отримав дозвіл на в'їзд у Німеччину, уряд країни підвищив рівень запланованої зустрічі міністрів сільського господарства країн G20, надавши їй статус засідання членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Підсанкційним учасникам зустрічей на міністерському рівні і вище в рамках ОБСЄ Рада Європи ЄС надає обмежений дозвіл на в'їзд.

МЗС Німеччини внесло Олександра Ткачова у список учасників зустрічі голів міністерств сільського господарства G20, висловивши при цьому бажання організувати його бесіду з міністром сільського господарства ФРН Крістіаном Шмідтом. Заяви для ЗМІ при цьому не планують. Міністерство продовольства і сільського господарства ФРН у письмовій формі підтвердило готовність оплатити дводенне перебування в готелі російського міністра і співробітника міністерства для супроводу.

Нагадаємо, в січні минулого року Олександру Ткачову, який збирався на агарну виставку в Берлін, відмовили в німецькій візі через те, що він є у списку санкцій Євросоюзу. У зв'язку з відмовою Ткачову у візі російська делегація відмовилася брати участь у заході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram