ГоловнаСвіт

У Польщу прибула танкова бригада США

Росія вважає дислокацію американської військової техніки загрозою своїм інтересам.

У Польщу прибула танкова бригада США
Фото: РАР

Передові частини 3-ї бронетанкової бригадної бойової групи 4-ї піхотної дивізії США, які проходили через Німеччину, перетнули кордон Польщі. Днями в цю країну повинна прибути основна частина американської бронетанкової бригади, яка налічує понад три тисячі військових, що мають на озброєнні 87 танків "Абрамс", 18 самохідних гаубиць Paladin, 144 БМП Bradley і понад 400 автомобілів Humwee, повідомляє Німецька хвиля.

Американська бронетанкова бригада, постійно дислокована в Колорадо, покликана зміцнити східний фланг НАТО в рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість"). Як зазначає агентство AFP, це найбільша передислокація військ США після закінчення холодної війни. Окремі підрозділи групи, крім Польщі, будуть розміщені за ротаційним принципом в Естонії, Латвії, Литві, а також в Угорщині, Румунії та Болгарії. Особовий склад бригади і техніку будуть змінювати що дев'ять місяців.

Росія вважає дислокацію американської військової техніки нарощуванням присутності США в Європі і оцінює її як загрозу своїм інтересам.

"Будь-яка країна нарощування іноземної військової присутності біля своїх кордонів може сприймати і буде сприймати негативно. Ми дивимося на це як на загрозу для нас", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Рішення про підтримку національних збройних сил держав Східної Європи, що входять в НАТО, було прийнято Північноатлантичним альянсом у 2014 році після анексії Росією українського півострова Крим. Розпорядження про дислокацію бронетанкової бригади віддав президент Сполучених Штатів Барак Обама. Крім того, ще один батальйон НАТО під командуванням США заплановано розмістити в північно-східному районі Польщі на кордоні з Калінінградом.

Нагадаємо, генсек НАТО назвав Росію причиною розміщення військ альянсу в Балтії і Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram