ГоловнаСвіт

Французький суд звільнив затриманого екс-прем'єра Косова

Колишній косовський прем'єр повинен залишатися у Франції під судовим наглядом, поки розглядають його справу.

Французький суд звільнив затриманого екс-прем'єра Косова
Рамуш Харадинай
Фото: klankosova.tv

Французький суд ухвалив рішення звільнити затриманого екс-прем'єра Косова Рамуша Харадіная.

Про це повідомляє Associated Press.

Суд у східному французькому місті Кольмар прийняв рішення про те, що Рамуш Харадінай може вийти з в'язниці, проте повинен залишатися у Франції під судовим наглядом, поки розглядають його справу.

Раніше, 10 січня, Сербія офіційно попросила владу Франції про екстрадицію Харадіная. До цього, 6 січня, французький суд вирішив, що він повинен залишатися під вартою до рішення про передачу його Сербії. За день до цього його затримали у Франції за запитом Сербії.

Харадінай, який очолює опозиційну партію "Альянс за майбутнє Косова", нетривалий час був прем'єр-міністром Косова у 2004-2005 роках, коли цей край був фактично протекторатом ООН, уже не підконтрольним Белграду. Під час Косовської війни 1998-1999 років Харадінай був одним із польових командирів сепаратистського збройного угруповання "Армія звільнення Косова". Сербія звинувачує його у військових злочинах проти цивільних під час війни.

У військових злочинах Харадіная звинувачував і Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії. Гаазький трибунал судив його двічі й обидва рази виправдовував через відсутність неспростовних доказів провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram