ГоловнаСвіт

CNN попросив Трампа обґрунтувати звинувачення в "публікації фейків"

У CNN відзначили, що спеціально не публікували 35-сторінковий документ, оскільки "не підтвердили інформації в доповіді".

CNN попросив Трампа обґрунтувати звинувачення в "публікації фейків"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Публікація CNN про звіт американської розвідки, в якому наведено докази збору Росією компромату на Дональда Трампа, відповідає стандартам журналістської роботи і є інформуванням громадськості про роботу уряду.

Про це йдеться в заяві телерадіокомпанії CNN, опублікованій у відповідь на висловлювання Трампа про "фейковість" новин цієї новинної організації.

"Рішення CNN опублікувати репортаж з акуратно підібраними джерелами про те, як працює наш уряд, кардинально відрізняється від рішення BuzzFeed опублікувати непідтверджені дані. Команда Трампа знає це", - йдеться в заяві телеканалу.

У CNN відзначили, що спеціально не публікували документ на 35 сторінках, який пізніше оприлюднив BuzzFeed, оскільки "не підтвердили інформації в доповіді".

"Ми закликаємо (команду Трампа, - ред.) пояснити, зокрема, що їм здається неточним", - написали журналісти.

На вчорашній прес-конференції обраний президент США Дональд Трамп не дозволив журналістові CNN поставити йому запитання і назвав новини цієї організації "фейковими", а саму компанію "жахливою".

Напередодні CNN повідомив про звіт американської розвідки, в якому наведені докази збору Росією компромату на Трампа. Після цього портал Buzzfeed опублікував документ, який послужив основою для цього звіту. Пізніше Трамп відреагував на опублікований порталом Buzzfeed документ з компроматом на нього і відкинув будь-які зв'язки з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram