ГоловнаСвіт

Туреччина розкритикувала США за підтримку курдського ополчення

В Анкарі сподіваються, що адміністрація Трампа перегляне політику США в Сирії.

Туреччина розкритикувала США за підтримку курдського ополчення
Курдское ополчение
Фото: EPA/UPG

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Келін розкритикував армію США після того, як центральне командування ЗС США ретвітнуло заяву альянсу "Демократичні сили Сирії" (ДСС), який веде боротьбу з ісламістами в Сирії за підтримки США. У заяві альянсу вказувалося, що організація не має зв'язків з бойовиками, які воюють проти турецької держави.

Як повідомляє агентство Рейтер, в ДСС входять і курдські Загони народної самооборони (ЗНС), Анкара вважає їх відгалуженням забороненого в Туреччині угруповання Робітнича партія Курдистану (РПК).

"ДСС підтверджує, що не має ніяких зв'язків з РПК", - йдеться у твіті. При цьому в повідомленні також наголошено, що ДСС хоче підтримувати міцні взаємини із сусідніми країнами, включно з Туреччиною.

"Це жарт чи @CENTCOM втратив здоровий глузд, - відповів прес-секретар Ердогана на заяву ДСС. - Ви вважаєте, що хтось купиться на це? США повинні припинити спроби узаконити терористичне угруповання".

Підтримка, яку США надають ЗНС, уже давно є каменем спотикання у відносинах Туреччини і США, які є союзниками по НАТО і беруть участь у міжнародній коаліції, що бореться проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Туреччина сподівається, що адміністрація обраного президента Дональда Трампа перегляне свою політику в Сирії і припинить надавати підтримку бійцям курдського ополчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram