ГоловнаСвіт

Уряд ФРН схвалив законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок

Зараз жінки заробляють на 21 відсоток менше від чоловіків, виконуючи аналогічну роботу.

Уряд ФРН схвалив законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок
Фото: penza-press.ru

Уряд Німеччини схвалив законопроект про рівність зарплат чоловіків і жінок, передає Німецька хвиля.

"Не можна більше задовольнятися станом речей, коли жінки заробляють на 21 відсоток менше від чоловіків, виконуючи аналогічну роботу", - заявила в середу, 11 січня, міністр у справах сім'ї, літніх людей, жінок та молоді Мануела Швезиг. Конституція, за словами міністра, вимагає рівноправності між чоловіками і жінками - подібна рівноправність має бути відновлена і під час нарахування зарплат.

Згідно з новим законопроектом, співробітники фірм з кількістю працівників, що перевищує 200 осіб, отримають право знати розмір зарплати колег протилежної статі, які обіймають аналогічну посаду. Компанії з кількістю працівників понад 500 осіб зобов'язані будуть повідомляти про кроки щодо вирівнювання зарплат чоловіків і жінок. Великі фірми повинні будуть регулярно перевіряти, чи зберігається принцип рівності зарплат у співробітників.

Схвалений урядом законопроект тепер повинен надійти на розгляд в бундестаг.

Забезпечення рівності зарплат чоловіків і жінок було одним з пунктів коаліційної угоди, підписаної блоком консервативних партій ХДС/ХСС і СДПН після минулих виборів в бундестаг. Однак партнерам із керівної у ФРН коаліції знадобилося кілька років, щоб домовитися про це питання. Новий законопроект викликав незадоволення роботодавців, зате його вітали німецькі профспілки.

Як повідомлялося в листопаді, "Самопоміч" отримає 20 млн гривень із бюджету за дотримання гендерної квоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram