ГоловнаСвіт

WikiLeaks вважає неправдоподібним "російське досьє" на Трампа

Сам Трамп назвав доповідь брехливою, а новини про нього - сфабрикованими.

WikiLeaks вважає неправдоподібним "російське досьє" на Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Поширений BuzzFeed документ, що містить інформацію про ймовірний компромат Росії на обраного президента США Дональда Трампа, є неправдоподібним.

Таку думку оприлюднила у Twitter організація WikiLeaks.

"35-сторінковий PDF-документ про Трампа, опублікований BuzzFeed, не є доповіддю розвідки. Стиль, факти і дати неправдоподібні", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що BuzzFeed не називав документ "доповіддю розвідки". Видання зазначало, що це може бути одним із матеріалів, які використовувала російська розвідка для підготовки "досьє" на Трампа. При цьому такий документ, як зауважує BuzzFeed, "контролюється представником Кремля Пєсковим", який виконує прямі вказівки вищого керівництва Росії.

Також у документі, зокрема, зазначено, що російська розвідка збирала компромат на Дональда Трампа під час його візиту в Москву 2013 року з метою подальшого шантажу. Його номер у готелі Ritz Carlton, в якому зупинялися президент США Барак Обама з дружиною, прослуховувався агентами розвідки. У документі вказано, що в цей номер Трамп викликав повій.

Окрім того, в тексті документа вказано, що російські спецслужби контактували з помічниками Трампа задовго до виборів - ці контакти тривали протягом п'яти років.

Сам Трамп назвав доповідь брехливою, а новини про нього - сфабрикованими. На думку обраного президента США, подібні публікації - це "політичне полювання на відьом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram