ГоловнаСвіт

Демократи і республіканці в Конгресі США хочуть закріпити санкції проти Росії спеціальним законом

Розробили спільний законопроект.

Демократи і республіканці в Конгресі США хочуть закріпити санкції проти Росії спеціальним законом
Фото: EPA/UPG

Депутати обох партій хочуть провести через Конгрес спеціальний закон, який закріпить санкції проти Росії.

Про це вони заявили на спільній прес-конференції у Вашингтоні.

«Думка моя і моїх колег - Путін не друг США», заявив сенатор Роберт Менендез від Демократичної партії.

За його словами, цей новий закон пропонують спільно сенатори демократи і республіканці. Він наголосив, що важливо провести цей закон через Сенат, оскільки невідомо яка буде політика новообраного президента Трампа щодо санкцій і якщо вони введені як директива, то їх буде просто скасувати. Якщо ж санкції будуть затверджені Конгресом, то їх скасувати буде набагато важче.

Своєю чергою політик-республіканець Ліндсі Грем пожартував, що Володимиру Путіну треба подякувати за те, що він об'єднав республіканців і демократів. Він наголосив, що Путін хоче зруйнувати НАТО і послабити Європу. США своєю чергою намагаються змусити Росію заплатити високу ціну за свої дії.

Крім того, проект закону має на меті "послати чіткий меседж, що ключові республіканці продовжують наполягати на покаранні Росії за її агресивну поведінку", незважаючи на бажання обраного президента поліпшити відносини з Кремлем, а також применшення з його боку наслідків втручання Росії у вибори".

Документ отримав назву "Акт щодо протидії бойовим діям з боку Росії - 2017". Він з'явиться після того, як минулого тижня американське розвідувальне співтовариство оприлюднило розсекречену частину доповіді про втручання Росії в президентські вибори в США.

У прес-анонсі заходу вказується, що нові санкції, як очікується, будуть вводити заборону на видачу віз і заморожування активів тих, хто підриває кібербезпеку державної або приватної інфраструктури і демократичних інститутів". Обмеження можуть також охопити угоди з російським оборонним і розвідувальним секторами, "потенційно ускладнюючи для банків ведення бізнесу з російськими військовими і шпигунськими агентствами".

Крім того, законопроект закріпить санкції адміністрації Обами проти Росії, введені у відповідь на втручання РФ у вибори і її спробу анексії Криму в 2014 році. Документ також буде забороняти будь-які дії, що передбачають визнання російського суверенітету над Кримом.

Законопроект є двопартійним, тому можливість його прийняття висока.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram