ГоловнаСвіт

Київ хоче, щоб новий генсек ООН не обмежувався тільки виразом "занепокоєння" у вирішенні конфліктів

Регіональним кризам слід запобігати.

Київ хоче, щоб новий генсек ООН не обмежувався тільки виразом "занепокоєння" у вирішенні конфліктів
Сергей Кислица
Фото: UN Photo/Manuel Elias

Генсек ООН має відігравати особливу роль у запобіганні конфліктам.

Про це заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця заявив під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН із запобігання конфліктам і стабільного світу.

"Генеральний секретар ООН має відігравати особливу роль у запобіганні конфліктам. Розраховуємо на його активні, неупереджені та незалежні дії, що включають невідкладне інформування Ради Безпеки про ситуації, які викликають найбільше занепокоєння", - зазначив заступник міністра.

Кислиця також висловив надію на активне використання новим головою ООН інструменту добрих послуг для мирного врегулювання конфліктів. Це, за його словами, є актуальним як для країн з нестабільною обстановкою, так і для країн, на територіях яких вже йде конфлікт, зокрема України.

У цьому контексті український дипломат звернув увагу на те, що в кризових ситуаціях попередній Генеральний секретар ООН в основному вдавався до вираження занепокоєння, а не конкретних дій.

Під час дебатів Радбезу ООН новий Генсек ООН Антоніу Гутерреш повідомив про наміри приділити підвищену увагу для запобігання конфліктам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram