ГоловнаСвіт

Журналісти дізналися про загибель ще одного російського військового в Сирії

Марат Ахметшин став як мінімум 24-ю жертвою в ЗС РФ.

Журналісти дізналися про загибель ще одного російського військового в Сирії
Фото: shahrikazan.com

Військовий з Татарстану загинув у Сирії влітку 2016 року. Він став як мінімум 24-м російським військовослужбовцем, якого убито під час сирійської операції.

Інформацію про смерть військового 7 січня опублікував татарський новинний сайт Shahrikazan.com. Зараз  посилання не працює, однак з матеріалом можна ознайомитися в архівованій копії.

За словами вдови Ахметшина Гузель, які наводить Shahrikazan.com, в квітні минулого року капітана було направлено у службове відрядження. Через деякий час він додзвонився до дружини з незнайомого номера, який виявився сирійським. Вона також розповіла, що Ахметшин загинув 5 червня за Пальмірою, але як саме це сталося, не уточнила.

У військовому комісаріаті Ново-Савиновського і Авіабудівного районів Казані агентству РБК підтвердили загибель військового. Похорон капітана-артилериста Марата Ахметшина відбувся в серпні 2016 року.

Загиблому було посмертно присвоєно звання Героя Росії.

Капітан артилерії став як мінімум 24-м убитим під час сирійської операції. Останнім загиблим до появи інформації про Ахметшина вважався полковник Руслан Галицький, який виконував завдання у складі групи російських військових радників у Сирії. Він помер в госпіталі, після того як отримав важке поранення в результаті артилерійського обстрілу "бойовиками опозиції" одного з кварталів на заході Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram