ГоловнаСвіт

В Європарламенті розповіли про домовленість між двома найбільшими політичними групами з приводу наступника Шульца

Вибори нового голови Європарламенту пройдуть 17 січня в Страсбурзі.

В Європарламенті розповіли про домовленість між двома найбільшими політичними групами з приводу наступника Шульца
Европарламент
Фото: ecb.europa.eu

У Європарламенті розповіли про таємну домовленість між двома найбільшими політичними групами - Європейською народною партією (ЄНП) і Прогресивним альянсом соціалістів і демократів - щодо обрання нового керівника цієї інституції ЄС у січні 2017 року.

Документ представив лідер ЄНП Манфред Вебер, повідомляє "Укрінформ".

"Група ЄНП і група есдеків домовилися про те, що в законодавчий період 2014-2019 років Європарламенту вони будуть підтримувати один одного на виборах президента Європарламенту... Вони домовилися, що група есдеків призначить президента Європарламенту в першій половині законодавчої каденції (до січня 2017 року, - ред.), а ЄНП - у другій половині", - йдеться в документі, який донедавна часу був таємним.

Вибори нового голови Європарламенту пройдуть 17 січня в Страсбурзі. Діючий президент ЄП, представник Прогресивного альянсу Мартін Шульц після двох каденцій на цьому посту заявив про повернення в німецьку політику.

Кандидатами на посаду нового керівника законодавчого органу ЄС висунуто шість політиків, які представляють основні політичні групи.

Найбільші шанси мають представник найбільшої фракції ЄНП італієць Антоніо Таяні і другої за чисельністю групи есдеків Джанні Піттелла, який також представляє Італію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram