ГоловнаСвіт

Навальний захищатиме в ЄСПЛ двох засуджених блогерів

Блогери критикували спецоперацію російських військ у Сирії.

Навальний захищатиме в ЄСПЛ двох засуджених блогерів
Навальный

Російський опозиціонер Олексій Навальний представлятиме в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) інтереси засуджених російських блогерів Антона Носика та Олексія Кунгурова.

Про це він повідомив на своєму сайті.

"Буду представляти інтереси в Європейському суді двох громадян РФ: Антона Носика та Олексія Кунгурова. Обидва оскаржуватимуть там порушення своїх прав, пов'язане з незаконним кримінальним переслідуванням", - написав Навальний.

У грудні 2016 року Кунгурова - відомого відомого соратника Ігоря Стрєлкова-Гіркіна - засудили до двох років колонії-поселення за пост в LiveJournal (ЖЖ), в якому він критикував спецоперацію російських військ у Сирії. Його засудили за частиною 1 статті 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму).

Раніше за пост у ЖЖ, у якому критикували російську спецоперацію в Сирії, засудили блогера і журналіста Антона Носика. Його засудили до штрафу в 500 тис. рублів, однак пізніше суму зменшили до 300 тис. рублів. Носика засудили за статтею 282 КК РФ (екстремізм).

"Суд" і над одним, і над іншим перетворили на цирк, де над кримінально-процесуальним кодексом і здоровим глуздом знущалися в найвитонченіший спосіб", - написав Навальний.

Після винесення вироку Носик повідомив, що має намір оскаржити рішення в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram