ГоловнаСвіт

МОЗ РФ запропонувало збільшити робочий день курців

Раніше МОЗ РФ пропонував повністю заборонити продаж тютюну людям, народженим у 2015 році і пізніше.

МОЗ РФ запропонувало збільшити робочий день курців

МОЗ Росії планує надати роботодавцям можливість збільшувати робочий день співробітників на час, витрачений ними на куріння.

Така пропозиція є в антитютюновій концепції російського МОЗ на 2017-2022 роки, яку має в розпорядженні RNS.

"Можливість роботодавця збільшувати тривалість робочого часу працівника пропорційно до часу, витраченого ним на куріння тютюну протягом робочого дня", - йдеться в документі.

Російське відомство підготувало й інші заходи щодо скорочення кількості курців в країні, зокрема подальше підвищення цін на сигарети та інші тютюнові вироби. Згідно з концепцією, з 2017 року може бути введений податок на роздрібний продаж звичайних та електронних сигарет у розмірі 10% від ціни товарів зі спрямуванням одержаних коштів до бюджетів регіонів.

Раніше газета "Известия" повідомила, що МОЗ РФ в рамках концепції боротьби з курінням пропонує заборонити продавати тютюн людям, народженим у 2015 році і пізніше, навіть після того, як вони стануть повнолітніми. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію, сказав, що така ініціатива належить МОЗ і у Кремля немає якоїсь позиції щодо цього. Він додав, що подібні пропозиції зазвичай "вимагають дуже серйозного обговорення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram