ГоловнаСвіт

Голова Пентагону назвав нульовим внесок Росії в боротьбу з ІДІЛ

"Як результат, ми воюємо з ІДІЛ самі".

Голова Пентагону назвав нульовим внесок Росії в боротьбу з ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

Голова Пентагону Еш Картер назвав нульовим внесок Росії в боротьбу з терористичною організацією "Ісламська держава" в Сирії.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю NBC.

"Вони не зробили нічого проти ІДІЛ, фактично нуль. Вони втрутилися, сказавши, що боротимуться з ІДІЛ, сказавши, що допомагатимуть у громадянській війні в Сирії. Вони не зробили нічого з цього. І як результат, звичайно, ми воюємо з ІДІЛ самі", - заявив Картер.

Він додав, що дії Росії в Сирії ускладнили закінчення громадянської війни. "Вони говорили, що збираються - і вони могли це зробити - допомогти Асаду акуратно піти вбік, ввести в уряд помірну опозицію і покласти край жахливій трагедії там. Ось що обіцяли зробити. Це було б добре. Але це не те, що вони зробили. Вони тільки подвоїли ставки в сирійській громадянській війні", - заявив голова Пентагону.

Росія з осені 2015 року воює в Сирії на боці уряду Башара Асада. З початку операції російська авіація здійснила понад 18,8 тис. вильотів, завдавши 71 тис. ударів по сирійських містах. У січні 2017 року Міноборони Росії почало скорочувати угруповання в Сирії після оголошення про перемир'я між армією Асада і опозиційними угрупованнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram