ГоловнаСвіт

Франція відбила 24 тис. кібератак на оборонні об'єкти у 2016 році

Об'єктом нападу хакерів можуть стати президентські вибори.

Франція відбила 24 тис. кібератак на оборонні об'єкти у 2016 році
Жан-Ив Ле Дриан
Фото: EPA/UPG

Французька влада заявила, що минулого року у Франції запобігли загалом 24 тисячам хакерських атак на оборонні об'єкти країни.

Як заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, число таких кібератак з кожним роком подвоюється, і цього року об'єктом нападу хакерів можуть стати президентські вибори, повідомляє Бі-бі-сі.

Ле Дріан, який поставив завдання переглянути заходи кібербезпеки країни, попередив: було б украй наївно вважати, що Франція застрахована від хакерських нападів, як ті, що сталися в США під час президентських виборів.

За його словами, за останні три роки хакерські напади помітно активізувалися і становлять серйозну загрозу для інфраструктури країни.

В інтерв'ю газеті Le Journal du Dimanche Ле Дріан зазначив, що Франції "не слід бути наївною" і що фахівцям вдалося запобігти тисячі нападів з-за меж країни, в тому числі і на систему управління безпілотниками.

Попередження міністра прозвучали на тлі недавньої доповіді американської розвідки, згідно з якою Росія нібито була причетна до спроб вплинути на результат президентських виборів 2016 року в США.

У квітні 2015 року в результаті потужного хакерського нападу на французький міжнародний канал TV5 Monde було зірвано прямий ефір цієї телекомпанії.

Спочатку відповідальність за атаку взяло на себе угруповання "Кібер Халіфат", пов'язане з "Ісламською державою". Однак пізніше під час розслідування з'ясувалося, що насправді за цим нападом стояли російські хакери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram