ГоловнаСвіт

Влада Сербії створила армію інтернет-тролів

Зарплата "бійців" - від 370 євро.

Влада Сербії створила армію інтернет-тролів
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Експерти стверджують, що уряд Сербії має цілу армію інтернет-тролів, які створюють у Мережі паралельну реальність. У "їхній країні" все добре, а критики влади - вороги Сербії, пише DW.

Cербська редакція Newsweek взяло інтерв'ю в дівчини, яка стверджує, що була одним із "бійців" армії інтернет-тролів. Цю армію використовує у своїх цілях владна Сербська прогресивна партія і її лідер, голова уряду Александр Вучич.

Тролі маскуються під звичайних громадян на форумах, у соціальних мережах і в коментарях до статей, вихваляють там уряд і демонізують інакодумців.

Загони тролів, за словами дівчини, існують у багатьох містах, офіси сховані від сторонніх очей, робота співробітників організована позмінно, за ними стежать наглядачі. Зарплата "бійців" - від 370 євро, що відповідає і навіть перевищує середню заробітну плату в країні.

Популярний голова уряду Александр Вучич і його Сербська прогресивна партія прийшли до влади п'ять років тому і відтоді переконливо перемагають на виборах. Цей політик із Белграда також має багатий досвід, накопичений у 1990-х.

Протягом останніх років режиму Мілошевича, коли ще вирувала війна в Косові, на той момент войовничий націоналіст Вучич був міністром інформації. Те, що він робив, багато хто називав пропагандою і цензурою. Після тріумфального повернення на політичну сцену Вучич зі своєю новою партією позиціонує себе як проєвропейського політика, який змінився і готовий день і ніч працювати заради майбутнього свого народу.

Але критики сербського прем'єра звинувачують його в авторитарному стилі правління, роздачі посад своїм вірним прихильникам і тотальному контролі медійного простору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram