ГоловнаСвіт

Спецслужби ФРН звинуватили російських хакерів в атаці на ОБСЄ

У результаті злому серверів могли викрасти секретні документи.

Спецслужби ФРН звинуватили російських хакерів в атаці на ОБСЄ

Німецьке Федеральне відомство охорони конституції запідозрило російських хакерів в атаці на ОБСЄ восени минулого року.

"Наш аналіз показав, що структурні особливості цієї атаки аналогічні до тих, які вже знайомі нам з інших кібератак угруповання APT28, що причетне до нападу на німецький бундестаг", - заявив голова відомства Ганс-Ґеорґ Масена в інтерв'ю агентству dpa, пише DW.

"Є ознаки, що вказують на зв'язок APT28 з російськими джерелами", - додав він.

Про хакерську атаку на ОБСЄ стало відомо наприкінці грудня минулого року. Представники ОБСЄ визнали, що в результаті злому серверів хакери могли отримати доступ до секретних документів організації і наразили на небезпеку цілісність її мережевої інфраструктури. Загрозу усунули за допомогою експертів з інформаційних технологій, до яких звернулася ОБСЄ.

Фахівці вважають, що хакерська група АРТ28, також відома під назвою Fancy Bear ("Модний ведмідь"), працює під керівництвом Головного розвідуправління (ГРУ) Збройних сил Росії, тоді як група АРТ29, відома ще як Cozy Bear ("Затишний ведмідь"), - під керівництвом ФСБ.

Влада Німеччини розслідує кібератаки на парламент Німеччини, протягом яких було викрадено секретні документи. Їх опублікував сайт WikiLaks 1 грудня. Йшлося про таємні домовленості між Агентством національної безпеки США і німецькою розвідкою БНД.

ОБСЄ, в яку входять 57 країн, спостерігає за виборами і відома своєю роллю в Україні, де контролює режим припинення вогню між українськими військами і проросійськими сепаратистами на сході держави. До організації входять США, Росія і Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram